Бишкотена торта с кайсии и маскарпоне
Неделя.Следобед.Фрапе.Торта.Списания.Почивка.......това
е любимата ми част от седмицата. Рядко мога да си открадна повече време за себе
си, затова смятам, че всяка заслужена почивка трябва да бъде съпроводена от вкусен десерт. И тъй като
нямам много свободно време, обичам десертите, които приготвям да бъдат
максимално лесни за приготвяне и да не отнемат много време.
Този сладкиш или торта (може да
ползвате каквато форма за десерт имате) е невероятно вкусен. Може да
импровизирате както решите. Аз ползвах кайсии, тъй като имах много от тях, но
вие може да го направите с каквито плодове обичате.
Необходими продукти:
10 малки кайсии ( ако са по-големи сложете 7-8)
2 с.л. захар
2 с.л. пудра захар
500 гр маскарпоне
300 гр бишкоти
прясно мляко
Нарежете
кайсиите на малки парченца. Добавете захарта към тях и ги сложете на слаб огън.
Разбъркайте докато сместта се сгъсти. След това я махнете от котлона и я
оставете настрани, за да се охлади. В голяма купа разбъркайте маскарпонето с
пудрата захар. Добавете към тях охладената смес и разбъркайте хубаво всичко. Сега
остава да сглобите тортата.Във формата, която сте избрали започвате с ред
бишкоти, които потапяте в млякото преди да ги поставите. Върху първия ред
поставяте 1/3 от крема, следва втори ред бишкоти, отново крем. Остава само още
един ред бишкоти, завършете с крем и оставете в хладилника за няколко часа, за
да стегне добре. Пожелание може да украсите с плодове отгоре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар