неделя, 16 юли 2017 г.

Бишкотена торта с кайсии и маскарпоне




Бишкотена торта с кайсии и маскарпоне



Неделя.Следобед.Фрапе.Торта.Списания.Почивка.......това е любимата ми част от седмицата. Рядко мога да си открадна повече време за себе си, затова смятам, че всяка заслужена почивка трябва да  бъде съпроводена от вкусен десерт. И тъй като нямам много свободно време, обичам десертите, които приготвям да бъдат максимално лесни за приготвяне и да не отнемат много време.

Този сладкиш или торта (може да ползвате каквато форма за десерт имате) е невероятно вкусен. Може да импровизирате както решите. Аз ползвах кайсии, тъй като имах много от тях, но вие може да го направите с каквито плодове обичате.

Необходими продукти: 

10 малки кайсии ( ако са по-големи сложете 7-8)
2 с.л. захар
2 с.л. пудра захар
500 гр маскарпоне
300 гр бишкоти
прясно мляко
                Нарежете кайсиите на малки парченца. Добавете захарта към тях и ги сложете на слаб огън. Разбъркайте докато сместта се сгъсти. След това я махнете от котлона и я оставете настрани, за да се охлади. В голяма купа разбъркайте маскарпонето с пудрата захар. Добавете към тях охладената смес и разбъркайте хубаво всичко. Сега остава да сглобите тортата.Във формата, която сте избрали започвате с ред бишкоти, които потапяте в млякото преди да ги поставите. Върху първия ред поставяте 1/3 от крема, следва втори ред бишкоти, отново крем. Остава само още един ред бишкоти, завършете с крем и оставете в хладилника за няколко часа, за да стегне добре. Пожелание може да украсите с плодове отгоре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар