Шоколадово брауни с парченца шоколад
Има ли по-вкусно нещо от шоколада? Каквито и десерти да
гледам и опитвам , на края пак стигам до шоколада. Аз съм от хората, които
признават два вида десерти- шоколадови и всички останали (които не са ми
любими). Ето и един идеален вариант за неделния следобеден сладкиш – нещо средно
между брауни и фъдж. Надявам се да ви хареса. На вид не се получи толкова
сполучливо, но пък вкусът беше страхотен.
Необходими продукти:
100 гр. шоколад
¾ ч.ч. разтопено масло
1 ч.ч. захар
2 яйца
1 ч.л. ванилова захар
¾ ч.ч. брашно
¼ ч.ч. какао (неподсладено)
1 щипка сол
Натрошаваме с нож 100
гр шоколад (поне 75 % какао). Вземаме половината от него и го разтпопяваме на
водна баня. В голяма купа разбиваме маслото със яйцата. Към тях добавяме
ванилията и половината шоколад. Пресяваме брашното и го добавяме към сместта
заедно с 1 щипка сол и какото. Разбъркваме със шпатула. Добавяваме останалата
част от шоколада, както е натрошена на малки парченца. Покриваме малка тавичка
с хартия за печене и изсипваме сместта в нея. Печем 25 мин при температура 180
градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар