Агнешко печено
Необходими продукти:
1 агнешки бут
масло (около половин пакет)
2-3 лъжици горчица
пресен розмарин
прясна мащерка
чесън
сол
черен и червен пипер
бира
След като сме измили добре агнешкия бут започваме със
шпиковането. Правим прорези на няколко места, в които поставяме малко чесън,
розмарин и мащерка. Правим смес от масло и горчица. Поръсваме агнешкия бут със
сол, пипер и след това го мажем с приготвената смес. В голяма тава слагам част
от пресните билки и върху тях поставям
месото. Изливаме една бира. Аз имах малка бира вкъщи и реших да добавя и две чаши вода, за да не се изпари течността
при печенето и за да се получи повече сос. Отгоре завих с алуминиево фолио. Поставих
във фурната на 220 градуса за около 40 минути, след което намалих на 120 и
пекох още 4 часа.
Получи се нвероятно вкусно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар